Saturday, October 19, 2013

SUNDAY MORNING. bored.

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT PAGI.

Rasa lenguh-lenguh pulak badan aku ni. Mau x nya 2 minggu keja tak cuti ouhh. Alhamdulillah harini Ahad cuti jugak. Tokei tak bukak kedai sebab nak pegi Penang amek stock accessories phone. Hehe. Dapat lahh aku rehat harini. Alhamdulillah. 


Lupa la pulak. Besok aku kena ulangan test JPJ kereta. So, camna p0n petang nihh abah kena ik0t aku nak p belatih side-parking lahhh. Takm0 la failed sekali lagi. Sunshine p0n dah lulus kali kedua tu.


Cakap pasai sunshine, haritu balik cuti sem dengan beliau. Huhu. dia dapat cuti seminggu lepas sukan PDRM. Balik dengan tren saja lahh. Habes paper pagi tu terus aku ajak kawan2 g makan dengan Sunshine. Taknak la berdua segan ouhhh~ Tapi mmg penat dan sibuk dan mengantuk haritu. Memang lahh. Dah la xtidur semalaman study paper last smpai pagi. Lepas tu kena amek Sunshine. Phewww~ Rabak jugak la mata. Nak kena siap packing barang2 lagik. Tapi petang tu sempat jugak lepak Tasik Proton City dengan dia.



Selamat bertugas Sunshine, jaga diri. Insyaallah kami jaga hati elok-elok. Jangan risau. Tapi jgn la letak 100% kepercayaan dekat kami. Kami boleh cakap sayang hampa. Tapi kami xtaw masa depan nnti macam mana. Kalau Allah nak pesongkan hati, sekejap ja boleh. So, kita doa ok :)

Kami mintak maaf, hal yang lama yg baru terungkit. Yelahh salah kami. Sorry. Janji takkan terulang. Mebi ter "culture shock" baru pakai smart phone ada Wechat semua. Chat ramai org. Tapi semua tu kejap jaa. Sekarang dah jemu. Kal0 x chat p0n tak rasa apa. Sorry.

Tuesday, September 17, 2013

I MISS YOU

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT MALAM :)

" If he make you cry one more time, i won't hesitate. I'll be there to take you with me."

Aku macam suka ja quote nih, huhu. Lately aku rasa macam aku ter berpaling pada Sunshine. Kesian dia aku abaikan dia. Aku tak hiraukan dia. Tak mesej, tak kol. Dia penat2 keje aku buat perangai lagi. Sorry. Tak sengaja la. Tak bermakna walaupun sikit yg aku nihh ada tersuka org lain. Mmg tak. Cuma mebi sedikit rasa jemu sebab asyik kena paksa ja.  Hati dan perasaan nihh mana boleh paksa. Sunshine cakap aku berubah sejak ada Wechat. Mana ada la. Entah mebi ya mebi tak. Aku tak sure, yang pasti aku takdak intenti0n dekat sapa2 p0n. 

KHAZIMI ? ouhh tidak sama sekali. Tak akui memanglah selalu chat dengan dia. Agak selalu. Tapi dia kawan la. Mana ada wujud perasaan suka or lebih. Sorry laa kal0 Sunshine ter jeles ka apa kaa. Sekarang dh jarang2 chat. Betul ckp Sunshine. Dgn org yg baru nak kenal, aku selalu chat sampai terabaikan dia yang dh bertahun2 kenal. Maaf :(

AMIR FIRDAUS ? Dia budak Semester 2 UPSI jugak. Mana nak kenal p0n aku Semester 3. Tp kami sama umur la. Aku tak penah nak cuba kenal mana-mana budak upsi p0n. Kenal budak kelas ja. Ngn budak mana yg p0yo dlm FB. Tu p0n kenal nama fb depa ja. Dia tu p0yo la tol0ng la faham. Dia chat dulu, aku tak kenal p0n tetiba masuk chat. Aduhh. Mmg la dia mcm sopan2. Sorry laa. 

Aku harap Sunshine dapatlahh bersabar dengan aku yang banyak kerenah nihh. Bukan hati berubah, cuma berkocak. Hehe ayt takleh pihh r. Werkkk, malu pulak.



Hahaha, Sunshine suka wat kemaihh ke dia. Dia selalu main gym. Ni giat lahh dia main sebab nk g lawan sukan. Takpa la apapa ja asal dia bahagia. Saja aku edit gamba nih. Hnta kt dia. Amboiii hepi tak mau2 puji gmba sendiri hensem. Hahaha. Happy jugak teng0k dia gembira mcm tuh. Tade la mo0dy ja. Penat nk memujuk la. Asyik2 takdak mo0d. Dan aku takdak mo0d sama baru nak reti.

Aku p0n sibuk ngn keja aku. Dengan nak final la bagai nihh. Wahh mmpus r kalo nak kena layan kepala dia ja. Kepala aku sapa nak layan. Dan aku naik angin, jalan mudah aku amek. "Kita sampai sini dah la." hahaha. Tak pasai2 nanges pulak Sunshine. wuwuwuwu :P



Sunshine, tolong la faham sikit na. Aku suka teng0k drama korea. Bila aku tengah fokus, henp0n mmg entah ke mana tak sedar. Tak msg tu p0n dah bising2. Eeeee ada org nak kena cepuk baling dlm la0t kang. 


Drama terbaru aku hbes tengok I MISS YOU. Awww her0 dia c0mel la. Dlm cita nihh dia jadik Detective Han Jung Woo. Oishhh ot0matik aku teringin Sunhine  jadi detective jugak. Hero dia smart, suwitt, manja :) Best cerita nihh, ada part sedihh jugak. huhuhu.


Aku tinggalkan music video OST I Miss You nihh utk sesapa dengar. Lagu feveret baru aku jadinya :P werkkk. 


Friday, August 2, 2013

OTANJOUBI WA OMEDETOU GOZAIMASU.

ASSALAMUALAIKUM.

Dah lama asanya aku tak menaip menulis panjang-panjang dekat bel0g nih. Tak rindu p0n sebenaQnya. Just malas la nak menulis. Tapi harini macam terpanggil untuk menulis je. Huhu.

August 2 1994

Aku telah dilahirkan pada tarikh ni oleh seorang wanita yang tabah melayani kerenah aku. Punya la nakal, keras kepala, pemberontak, dan macam2 lagi sifat negatif aku ni mak aku kena tabah. Hukhuk~ Dari kecik sampai besaQ. Mak aku la yang paling tabah dan bersabar dengan anak perempuan dia yang s0rg nihh. Kadang2 manja, kadang2 jugak garang, kadang2 jugak kaki berlawan dengan kak2, abg2, adik2. Biasa la tu kan. Hehe. Terima kasih untuk mak dan abah yang tersayang. Tengkiu untuk mak jugak sebab bertarung nyawa nak bagi aku ada kesempatan menjadi penghuni dunia dan alam semesta ni. Aku pun mebi tak sekuat mak aku.





Mak, anak ke-5 mak ni besaQ dah. Yg dulu kecik, mak jaga org elok sampai la org besaQ still mak jaga el0k. Org syukur sgt org dilahirkan oleh mak. Org mintak maaf org nakai sgt. Org honaQ. Tapi org tetap nak mak jaga org sampai bila-bila. Terima kasih mak sebab bertarung nyawa nak lahirkan org. Kalau mak x kuatkan diri, mesti org la takdak kat dunia nih. Org sayang mak dunia sampai akhirat.









Mesti la org tak lupa dekat Abah. Abah paling banyak usaha gigih nak membesaQkan org. Nak bagi org makan, pakai semua. Nak bagi org sekolah. Nak bagi anak2 abh tak rasa tersisih dengan kawan-kawan. Nak penuhi permintaan org semua. Terima kasih abah. La org besaQ dh. Org akan try kurangkan kerenah org. Org taknak susahkan abh lebih. Org kesian sebab abh kerja kuat sgt dari dulu sampai sekarang. Org kesian kat abh. Org takmau abh sakit. Org akn kurangkan perangai org.








August 2 2013


Sekali lagi birthday dekat tempat org. Dalam bulan Ramadhan :) At first aku rasa mcm biasa ja. Aku mcm tak penah la sambut birthday nak meriah2 bagai. Huhu, tapi kali nih best ja :) tengkiu untuk Fatin Filzah Nur dan Afifah untuk chocolate m0ist yg sedap tu ^_^


As always, org petama yang wish mesti la Eman Nabawi. Rasanya memang betul2 tepat pukul 12.00 dia k0l. Hehe mesti taknak org lain rampas tempat dia punya. Kikiki. Panjang lebar ucapan dia wish. Eman Nabawi, tahun nih adalah tahun kedua dia jadi 0rg petama wish :) means kat sini. Dah masuk tahun kedua besday aku dia jadi Sunshine. ishh apa ayt nih. Abaikan -_-






Dan ada jugak antara wishes yg buat aku touched :) hehe. Org nyanyi smbil main gitar. Kwn aku la. huhu. Sedap dia nyanyi. Boleh laa nnti dia p auditi0n realiti tb. kekeke. Dan, dan, dan ! Bintang p0n wish nyanyi :) terharunyaaa. Tp mcm biasa k0ntrol em0si, aku balas dgn ucapan terima kasih saja la. Takleh lebih. Nnti tgkap feeling.




Huhu, terima kasih la sapa yang wish tuh. Membe FB. Tapi rasanya kal0 aku privatekan besday mana ada 0rg wish. huhu. Tapi takpe la. untuk hari ja wall aku nak gempak siki. Hari2 yg mendatang x punya. Harini je laa kot nk femes sikit kan. Besday girl la org kata. werkkkks ~



Thursday, March 7, 2013

SEGMEN : MARI TAMBAH KENALAN DARI BLOG CINTA ITU INDAH

ASSALAMUALAIKUM BLOGGERS AND READERS,
kalau nak join klik je banner tu dan ikut syaratnya.
 first time aku join segmen nie.
rasa macam janggal la pulak. kekekeke
harap-harap dapat berkenalan dengan hampa semua. 
followers : 17 =(

Thursday, February 7, 2013

SELAMAT MENJALANI CUTI SEMUA :D

ASSALAMUALAIKUM READERS AND BLOGGERS :D

gua bet0l-betol excited nihh tapi masih sempat mengupdate bel0g..hehehe :) gua nak update p0n pasai persiapan gua untuk balek malam nihh..gua packing dalam masa kurang daripada 2jam..sebab tadi amek masa teng0k SETIA HUJUNG NYAWA :) hehe .. peminat la jugak boleh dikatakan macam tuh..

lo0k, untuk balek cuti yang panjang kita at least kena siapkan beberapa perkara ya ^-^


katil mesti kemas, cadar tuhh buang la bawak balek basuh dekat rumah..hehehe :) katil nihh huduh sikit biasa la kann dah bape org tid0 atas dia..


beg baju siap ! beg lapt0p pon siap ! hehe, cuk0p la mende2 nihh saja yang perlu dibawak balik..bukan cuti sem p0n kan..kejap je..seminggu je :0 so,tak payah over sgt macam nak balek lama ya..hehe


malam nihh nak pakai baju nihh ! baju p0n kena prepare semua siap2..kal0 tak japgi kal0t plak ha..erk -,- i pakai dengan cardigan la..dengan tudung jugakk..bkn free-hair ye :P


lastly, tiket yang paling penting taw ! kal0 tak japg kena halau dgn kondukt0r tren pulak :P hehehe...

okay semangat nak balek semakin berkobar-kobar panas membara..actually aku nak buat suprise dekat Sunshine...at first aku cakap aku tak jadi balek sebab tiket habis..dia majok la apa la..hehehe...sbb kalo aku balek lewat lagi pada harini kami tak banyak masa nak jumpa..dah sebulan tak jumpa sebab well, distance had separate us :( hehehe..tapi jarak tak dapat menghalang cinta ini..huuu...jiwang sengal...

tapi, malangnya Sunshine terlalu pandai agak apa yang ada dalam pikiran aku..sejam sebelum aku nak bertolak ni,dia msg tanya aku nak g KTM stg dengan apa ?? alamak !! spoiltt...mamat nih taw mana pulak kan..hehehe..apapa ja la..

ok lahh takat tuhh saja.,..nak g mandi dh ! tata :)

Wednesday, February 6, 2013

CHINESE NEW YEAR IS APPROACHING

ASSALAMUALAIKUM READERS AND BLOGGERS :)

apa la yg gua ser0nok sgt kan pasai Chinese New Year nihh ? bukan nak sambut p0n, just ser0nok lebihh sebab dapat cuti.. Yeyy ! pagi tadi gua dh g beli tiket train untuk balik. Gua bertolak balik malam nihh ! 7.2.2013 pada 10.55 p.m ! hehehe..

" TANJUNG MALIM - ARAU "
Perjalanan yang mengambil masa yang agak lama iaitu selama 9jam ! Huhh -_- sangat2 memenatkan kerana kerusi dlm train tegak,ada yang taklehh nak jatuhkan supaya senang nak tid0..jenuh keras back-bone gua..tapi apapapun gua dah ser0nok sebab dapat balik ! tade banyak yang boleh di update ! hehehe :3 just nnti2 lepas cuti gua update la kal0 rajin..

TAPI , ada perasan apapa tak ?? hehehe , gua punya bel0g dah bertukar wajah.. i have work hard on it ! penat la jugak --,


Gua banyak menggunakan khidmat yang diberikan oleh bel0g di atas :) sangat2 berguna kepada bakal-bakal blogger baru yang ingin mengembangkan bakat dalam ber blogging :) hehehe.. selamat mencuba ! bbashhhaaa :D

Thursday, January 17, 2013

FUTURE MODELS WILL BE ARE IN THE HOUSE

ASSALAMUALAIKUM READERS AND BLOGGERS .

selamat malam semuanya . gua happy sangat harini sbb gua dpt snap pictures yang sgt cantik2 dekat Tasik Proton City,Tanjung Malim,Perak :D gua berasa sangat2 bangga kerana gua dapat jadi PHOTOGRAPHER yg hebat harini .. kikiki .. gua memang minat mengambil gambaq nihh .. huhu .. kadang2 gua jadik tak puas kal0 org amek gmbaQ aku tak el0k .. hehehe .. biasa la manusia kan .. susah nak rasa berpuas hati tuh .. tapi takpe .. gua lebih berpuas hati dengan karya tangan gua .. gua takde banyak nak describe pasal gmba2 nihh semua .. have a take a look on this pictures ya :D

selain itu jugak , gua ada belajar bawak kereta manual tau .. gua excited sgt nak belajaQ bawak tu .. hehehe .. yang kelakarnya , banyak kali kereta Kancil tuhh mamp0s , kejap2 sentap .. hahaha .. geli hati laa .. terlepas clutch laju sgt .. ad0ii .. tapi aku rasa aku nihh cepat belajar jugak .. aku berjaya jua mengawal clutch tersebut .. YES !!


tenaga-tenaga pengajar yang terdiri daripada Anisah , Aqeela dan Afifah hanya penyibuk di situ .


berlatih pusing-pusing dekat padang bola Tasik Proton City tuhh supaya dapat mengawal clutch .

huduhh jugak muka aku time tak berapa fokus nak bawak kereta manual tuh :D tapi what ever it is , i success to do it ! nice job for my "teacher" .. lepas nihh boleh dah aku nak curi-curi bawak kereta kat rumah .. huhuhu..


savely arrived at the destination .


here come all the models to be .. kami hanyalah suka-suki saja .. tak boleh jadi pr0fesi0nal lagi la...









banyak lagi gmbaq sebenaqnya .. tapi aku dh malas nak update panjang2..mlm nihh sebenaqnya penat taw sbb jalan tadi..hahaha...okay lahh ye...TTFN ..

Tuesday, January 15, 2013

"LISTEN LISTEN LISTEN LISTEN"

ASSALAMUALAIKUM READERS AND BLOGERS :)

sebelum apapa , aku nak mintak kebenaran untuk menulis sedikit sahaja mengenai cerita baru-baru ini tentang FORUM : SEIRINGKAH MAHASISWA DAN POLITIK .

i'm going to write about this video which have becoming a "hot issues" nowaday among all the Universities students. but i just want to comment a little bit about it . for me , as a student in one of the government universities , i'm totally not supporting that Indian girl , Bhawani about asking for free educations . 


Hey students ! aku nak bersuara lah sikit sebab as a Malaysians we have our right to speak . Hampa semua memang dah sedia maklum kan macam mana supaya kita tak payah bayar balik PTPTN tuhh . Just study hard , sengkang la mata sampai lewat malam untuk belajaQ , bukan Facebooking, Movie marathon, Twittering -,-' . Kan Government dan janji nak supaya student yang dapat First class, tak payah bayar balik PTPTN. so,dok cang0k apa lagi ? study je laa.. awat hampa igt mas0k University nihh unttuk enjoying ka?? banyak cantik muka hampa..

Then, about this vide0 that was n0t right ialah si panel tuhh sendiri nama apatah dia tuh .. erkk -,- ( jap nak check go0gle ) 

................................................loading....................................................

kak Pah (nama singkatan dh la) .. cara dia jawab si Bhawani tuhh p0n kasaQ jugak .. tak pat0t taw .. budak tuhh mana boleh nak lawan sgt dh pr0gram tuhh p0n bukan pr0gram dia..yang dok p spam budak tuhh ter0k2 sapa suruh ?? aihhh -,-' siap sebut pasai lembu,kambing,ayam la bagai...igt 0rg taktaw kot..ngee :P len kali,Kak Pah p0n kena belajaQ cara mengawal kemarahan dan em0si tuhh haa..nihh tak,taw nak hamburkan marah ja..plak tuhh,dah la depan semua audience..gila bapak malu r si Bhawani tuhh .. aihh -,-'

Another thing is , the comment from y0utube ! ada ja nak kaitkan dengan POLITIK kan .. inilah manusia ..

  • si A ni pati pembangkang , mestilah dia s0kong apa yg si Bhawani ckpkan sbb nak jatuhkan kerajaan

  • si B pulak kerajaan , maka dia s0kong Kak Pah dan kutuk ckp si Bhawani tuhh budak kecik yg cuba nak berdemonstrasi la apa la .. so suck -,-'
sekarang nihh nukan bermakna aku s0kong mana2 pati p0litik , tapi aku just menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap b0th of them dlm forum tuhh .. p0kok pangkalnya ialah , dua-dua manusia tersebut bersalah !

here i g0t a few c0mments from y0utube :

  • I received my MBA from UUM. Always been proud about that. But today, I feel ashamed that UUM allowed this woman childish woman to speak and demonstrate stupidity. But thanks to her. She has further reduced votes for BN. Terima kasih.

  • Why can't she...who claim to be educated, just answer the questions raised by Bhavani? She just talked rubbish as if she has been raised by Alam Flora or Indah Water Consortium, lack of fact-based argument and prone to personal attack on Bhavani. If she dares, I would like her debate with Ambiga, then we will know. Can't even argue with the naive student......pity, another COW from UMNO

--------------------------------------------------------------------------END---------------------------------------------------------------------------------

So,as my conclusion this is my blog..jangan la sapa2 marah ehh tentang apa yang aku tulis..we all have human right kann ?? HEHEHE .. what so ever -,-'

Lastly , sapa2 yang terkecik hati apabila terbaca p0st di bl0g saya,saya ingin memintak maaf ya..jangan disimpan jarum yang patah di dalam hati taw :) selesaikan sendiri secara aman dan damai macam MALAYSIA :) peace :D


 maafkan saya sebagai se0rang writer yang innoncent -_- with that , thank you :)




















Saturday, January 12, 2013

BUKANNYA TAKNAK SOKONG,TAPI ITU MEMUDARATKAN !

Assalamualaikum Readers and Bloggers :D

nampak taj0k entry gua macam sikit punya annoying dak ? KIKIKI . gua bukan nak update pasai PRU13 or apapa tentang p0litik nihh .. gua suka inv0lve p0litik nihh , tapi sekarang gua takm0 cita apapa lagi tentang tuhh . gua nak f0cus 0n one thing only ! its something like emmm -,- pasai kawan gua .. hahaha :D gua nihh memang suka care pasai kawan-kawan .. bukan la nak jaga tepi kain depa , tapi sikit la ..  huduh kan perangai gua ?? whateva laa , yg penting hal ini SERIOUS

gua nak tanya y0u all sapa-sapa yang terbaca entry nihh la -,-" (memang gua tak banyak follower p0n) . pape je laa..soalan gua :

" apa hampa rasa bila kawan-kawan sekeliling hampa k0men pasai b0yfriend hampa tentang mende-mende tak el0k , adakah hampa akan terus berhubungan (couple) dengan dia ? "

dah banyak jugak gua usha kawan-kawan gua sering terhimpit dengan pers0alan yang macam nihh ha .. gua p0n pernah la .. tapi semua tuhh gua taw lepas gua break dengan dia .. haha .. kiranya gua tade la terhimpit sangat .. KIKIKI :) syukur Alhamdulillah , Sunshine gua sekarang gua dengar mende-mende el0k ja dari kawan-kawan .. dulu ja dia nihh gangster kat sek0la , but still dengan cegu-cegu dia suka men0long :) dah cuk0p sikit2 pasai dia .. naik lemak nanti .. HAHAHA .. 

as f0r example : situasi 1

gua ada s0rang kawan nihh , she's really beautiful and i admit it .. kinda p0pular am0ng her virtual friends in Fesbuk , Twitter .. but the thing is , she had s0 many EXes .. jap-jap bef0re that aku bukan nak teg0r sapa-sapa yang banyak EXes tuh taw .. pasai hampa nak kapel lantak la .. takda kaitan dengan aku .. okay ?
emmm .. yg kawan aku nihh p0n lantak la s0sial life dia , aku takm0 mas0k campoQ jugak .. tapi dia dahh banyak terluka taw dengan laki-laki yang dia kapel tuhh .. kesian jugak la aku neng0k .. tapi nmpak bahagia ja lepas jumpa kapel dengan laki lain .. thats a human being -,- 

example : situasi 2

yang s0rang nihh pulak ,
mamat yang pakwe dia tuhh dah d0k taw dah PLAYBOYA . femes satu kampung "CHANGKEWT BERANGEWN" o0oo .. we als0 heard every single st0ry ab0ut him .. arghhhh -,-' so ann0yying .. b0leh pulakk dia d0k pihh m0hong kawan aku macam2 .. aku and the gang bukan tak suka kawan aku yang s0rang nihh .. but her PLAYBOYA tuhh ! kami tak suka dia .. kal0 dia kapel dengan 0rg lain , boleh terima lagi .. boleh supp0rt lagi .. tapi that guy ! arghhhh ~.~"

antara menda yang terang tang-tang menipu yang gua dan kawan2 gua yang lain takleh belahh nak caya hidup-hidup ialah :

1. ada ka pulak dia kata dia penahh dapat surat tawaran untuk menjadi se0rang pil0t FIREFLY sebanyak 3 kali tapi dit0laknya kerana alasan tertentu .

2. dia cakap dulu dia EX-MCKK (MALAY COLLEGE KUALA KANGSAR) tuhhh 0.o"

3. dia cakap dia dapat keja jadi se0rang cheff dekat hotel apatah and gaji RM800++ sehari ..

4. dia cakap dia se0rang m0del -,-" (muka p0n mcm t0ngkang-pecah)

5.dia cakap dia nak belikan kawan aku sebuah DSLR .. dia p0n aku teng0k menyengket ja .. tah2 d0k pau duit kawan aku pa .. that damn guy .. puhhh -,-'

6.k0nonnya dia dapat piala menteri what s0 ever dlm acara ping-p0ng . like wh0 cares ? -,-

gua tak tersenarai la mende-mende lain yang dia nak nipu kawan gua .. gua dengan kawan2 lain ada jugak la nasihat c "mangsa" keadaan nihh supaya tak mas0k dlm perangkap cinta c PLAYBOYA tuhh .. tapi apakan daya kan .. 0rg dah deeply fall in l0ve .. yang gua heran lagi , c kawan aku nihh , bef0re this dengan mamat lain senang ja dia kapel break .. tapi dengan PLAYBOYA nihh dia terlekat macam mana p0n aku tak taw wehhh .. herghhhh -,-' i th0ught that she had been given s0mething la .. (cruel thinking) am i ???

.................................................................................................................................................................

okay lahh .. thats all f0r t0night .. gua p0n penat nak cita tentang depa punya hal .. sepat0tnya gua diam ja .. tapi nihh bel0g gua .. suka hati la gua nak tulis apapa p0n .. HAHAHA .. kal0 that pers0n read this , i'm s0rry der .. bukan aku tak suka hang , tapi aku tak suka pakwe hang .. its all true what we all have heard :D just antara hang nak caya atau tak ja ..

PLAYBOYA NI MEMANG SIFAT DIA TAKKAN BERUBAH PUNYA , UNLESS DIA DAPAT HIDAYAH DARI ALLAH . SELAIN ITU , PENIPU JA SEMUA . 

P/S : FIND THE HIDDEN CLUE I'VE INSERTED TO GET TO KNOW THAT PLAYBOYA :D

okay .. TTFN ..










Friday, January 11, 2013

FORGET THE PAST,SINCE I WANT TO GET MARRIED TO SUNSHINE :)

assalamualaikum readers and bloggers !

gua bukan takm0 update bel0g sebel0m nih ha . tapi gua takda lapt0p .. gua ada beli tablet murah lepas dapat gaji keja tem cuti Sem haritu . syukur alhamdulillah gua dapat jugak beli guna duit titik peluh sendiri .. kakaka . sedikit bangga di situ :D

takda r gua bukan nak ckp pasai tablet tuhh dekat entry nihh .. takmo ahhh .. gua nak cita pasai buah hati pengarang jantung gua .. Encik Sunshine a.k.a Eman Nabawi ^.^

jeng jeng jeng .. Alhamdulillah dia dah menjadi seorang anggota Polis Diraja Malaysia dengan jayanya .. kikiki :D happy ?? apa punya s0alan da .. aku sebagai seorang kekasih hati dia,mesti la bangga gila .. huhu ..
semoga Allah permudahkan segala urusan dia .. takm0 la Sunshine aku nanti masok berita kena tembak ka apa ka .. teriak s0rang2 aku .. nanti aku nak kawen dengan sapa kal0 dia takda ??? haaa .. 

gua rasa insyaallah kal0 Allah izin gua memang dah letak target dh..gua memang nak kawen dengan Sunshine :D hehehe .. cakap pasai kawen memang la syiokkk .. sape la yang taknak kawen tuhh memang t0tally tuttttttttt la .. unless depa ada la cita disebalik tuhh .. IDK -,-
Gua rasa gua happy sgt bila dengan dia .. hehe .. tapi s0metimes rasa jugak la annoyying tuhh .. besa la kan ..  tapi menda tuh la yang menjadi ajinomoto utk sesuatu perhubungan tuhh .. well org ckp , penambah perisa .. kan kan kan ?? ajinomoto memang utk tambah perisa paa...herghh -,- tawu la aku nihh bab chapter memasak aku totally failed .. lost !! kikiki ..
(nampak sangat taleh kawen)

hehehe .. mintak simpang nahh .. aku nak kawen :D
ehem-ehem...guys,tolong-tolong la sama doakan gua supaya ada jodoh dengan Sunshine nihh ha..gua takm0 la hanya sekadar in relationship yang tak sah disisi undang-undang Islam nihh..gua nak jadi isteri beliau,Sunshine yang sah ! yang boleh masak sarapan pagi2 dekat dia .. yang boleh iron baju dia nak pegi keja .. yang boleh tolong urutkan dia lepas dia penat balek keja .. or lagi best lagi .. lepas dia penat2 ligan penjenayah dekat Kota Bharu,Kelantan .. kakaka :D bet0l gua tak tipu ..

hello~ -,-'
nampak muka suci gua nihh macam suka main-mainkan lelaki ker ?? muka sikit punya inn0ncent cenggini lu sumer ckp gua tipu ?? aihhh .. takde maknanya gua nak main-main dlm cinta nihh .. gua dah penah rasa sekali .. takm0 dah banana fruits tw0 time ! okay ? lessons to all of us yaw .. takpayah la main-main dengan laki nihh..depa sumer sama ja..ada hidung,ada mata,ada telinga what...so,whats the p0int if sat hmpa kapel dengan laki nuhhh..sat dengan laki nihh..haihhhh.. okay nak ckp yg EXes hampa tuh tak suwit or whateva -,- laki nihh depa ada keistimewaan masing-masing...kal0 depa takda keistimewaan , kenapa hampa penahh tima depa suatu masa dahulu kan ?? kan kan kan .. haihhh ..  malas la gua nak jadi penceramah cinta kat sini .. tak dapat gaji pon .. follower pon tak dapat ! hahahaha :D

gua p0n dah lupa kan EX gua yang s0rang tuhh.. excuse me ! gua ada s0rang ja EX okay ? not EXes !
gua nak bahagiakan hidup gua dengan Sunshine gua .. 




during my leisure time,i like to spend it with my Sunshine .. sampai jenuhh la kena beletiaQ dgn mak gua..aihh -,-' besa la..cuti kejap mid-sem hari tuhh gua keja lepak je dengan dia .. sampai gua p0n rasa jemu .. BHAHAHA :D gelak evil gila .. gua ada masa seminggu ja kot nak dating dengan dia bef0re dia p0sting ke kelantan .. sedehhh o0o0o :( kikiki




setakat 0r sepanjang gua dengan Sunshine gua .. kira-kira yg aku igt laa .. alm0st 4ta0n usia perkenalan kami .. dah banyak gila gua gad0h dengan dia .. syukur Alhamdulillah .. masehh kuat lagi j0doh kami sampailah ke harini..hehehe .. 



ini time gua gi jalan-jalan dengan Sunshine and the gang dekat Langkawi .. sampai bosan dah gua lepak Langkawi dengan dia .. wakaka :D pics nihh semua right away selepas Sunshine tamat latihan p0lis dia..teng0k.. dah la slim , s0lid plak tuhh .. yg tak best mata memandang kepala dia tuhh .. hehehe .. macam t0yol daa ^0^



okayy that is it :) gua nak mengucapkan selamat jalan Romeo dulu nahh .. penat dh dok menaip la bagai sumer nihhh..nnti gua update lagi ..
TTFN yaw ..