Thursday, January 17, 2013

FUTURE MODELS WILL BE ARE IN THE HOUSE

ASSALAMUALAIKUM READERS AND BLOGGERS .

selamat malam semuanya . gua happy sangat harini sbb gua dpt snap pictures yang sgt cantik2 dekat Tasik Proton City,Tanjung Malim,Perak :D gua berasa sangat2 bangga kerana gua dapat jadi PHOTOGRAPHER yg hebat harini .. kikiki .. gua memang minat mengambil gambaq nihh .. huhu .. kadang2 gua jadik tak puas kal0 org amek gmbaQ aku tak el0k .. hehehe .. biasa la manusia kan .. susah nak rasa berpuas hati tuh .. tapi takpe .. gua lebih berpuas hati dengan karya tangan gua .. gua takde banyak nak describe pasal gmba2 nihh semua .. have a take a look on this pictures ya :D

selain itu jugak , gua ada belajar bawak kereta manual tau .. gua excited sgt nak belajaQ bawak tu .. hehehe .. yang kelakarnya , banyak kali kereta Kancil tuhh mamp0s , kejap2 sentap .. hahaha .. geli hati laa .. terlepas clutch laju sgt .. ad0ii .. tapi aku rasa aku nihh cepat belajar jugak .. aku berjaya jua mengawal clutch tersebut .. YES !!


tenaga-tenaga pengajar yang terdiri daripada Anisah , Aqeela dan Afifah hanya penyibuk di situ .


berlatih pusing-pusing dekat padang bola Tasik Proton City tuhh supaya dapat mengawal clutch .

huduhh jugak muka aku time tak berapa fokus nak bawak kereta manual tuh :D tapi what ever it is , i success to do it ! nice job for my "teacher" .. lepas nihh boleh dah aku nak curi-curi bawak kereta kat rumah .. huhuhu..


savely arrived at the destination .


here come all the models to be .. kami hanyalah suka-suki saja .. tak boleh jadi pr0fesi0nal lagi la...









banyak lagi gmbaq sebenaqnya .. tapi aku dh malas nak update panjang2..mlm nihh sebenaqnya penat taw sbb jalan tadi..hahaha...okay lahh ye...TTFN ..

Tuesday, January 15, 2013

"LISTEN LISTEN LISTEN LISTEN"

ASSALAMUALAIKUM READERS AND BLOGERS :)

sebelum apapa , aku nak mintak kebenaran untuk menulis sedikit sahaja mengenai cerita baru-baru ini tentang FORUM : SEIRINGKAH MAHASISWA DAN POLITIK .

i'm going to write about this video which have becoming a "hot issues" nowaday among all the Universities students. but i just want to comment a little bit about it . for me , as a student in one of the government universities , i'm totally not supporting that Indian girl , Bhawani about asking for free educations . 


Hey students ! aku nak bersuara lah sikit sebab as a Malaysians we have our right to speak . Hampa semua memang dah sedia maklum kan macam mana supaya kita tak payah bayar balik PTPTN tuhh . Just study hard , sengkang la mata sampai lewat malam untuk belajaQ , bukan Facebooking, Movie marathon, Twittering -,-' . Kan Government dan janji nak supaya student yang dapat First class, tak payah bayar balik PTPTN. so,dok cang0k apa lagi ? study je laa.. awat hampa igt mas0k University nihh unttuk enjoying ka?? banyak cantik muka hampa..

Then, about this vide0 that was n0t right ialah si panel tuhh sendiri nama apatah dia tuh .. erkk -,- ( jap nak check go0gle ) 

................................................loading....................................................

kak Pah (nama singkatan dh la) .. cara dia jawab si Bhawani tuhh p0n kasaQ jugak .. tak pat0t taw .. budak tuhh mana boleh nak lawan sgt dh pr0gram tuhh p0n bukan pr0gram dia..yang dok p spam budak tuhh ter0k2 sapa suruh ?? aihhh -,-' siap sebut pasai lembu,kambing,ayam la bagai...igt 0rg taktaw kot..ngee :P len kali,Kak Pah p0n kena belajaQ cara mengawal kemarahan dan em0si tuhh haa..nihh tak,taw nak hamburkan marah ja..plak tuhh,dah la depan semua audience..gila bapak malu r si Bhawani tuhh .. aihh -,-'

Another thing is , the comment from y0utube ! ada ja nak kaitkan dengan POLITIK kan .. inilah manusia ..

  • si A ni pati pembangkang , mestilah dia s0kong apa yg si Bhawani ckpkan sbb nak jatuhkan kerajaan

  • si B pulak kerajaan , maka dia s0kong Kak Pah dan kutuk ckp si Bhawani tuhh budak kecik yg cuba nak berdemonstrasi la apa la .. so suck -,-'
sekarang nihh nukan bermakna aku s0kong mana2 pati p0litik , tapi aku just menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap b0th of them dlm forum tuhh .. p0kok pangkalnya ialah , dua-dua manusia tersebut bersalah !

here i g0t a few c0mments from y0utube :

  • I received my MBA from UUM. Always been proud about that. But today, I feel ashamed that UUM allowed this woman childish woman to speak and demonstrate stupidity. But thanks to her. She has further reduced votes for BN. Terima kasih.

  • Why can't she...who claim to be educated, just answer the questions raised by Bhavani? She just talked rubbish as if she has been raised by Alam Flora or Indah Water Consortium, lack of fact-based argument and prone to personal attack on Bhavani. If she dares, I would like her debate with Ambiga, then we will know. Can't even argue with the naive student......pity, another COW from UMNO

--------------------------------------------------------------------------END---------------------------------------------------------------------------------

So,as my conclusion this is my blog..jangan la sapa2 marah ehh tentang apa yang aku tulis..we all have human right kann ?? HEHEHE .. what so ever -,-'

Lastly , sapa2 yang terkecik hati apabila terbaca p0st di bl0g saya,saya ingin memintak maaf ya..jangan disimpan jarum yang patah di dalam hati taw :) selesaikan sendiri secara aman dan damai macam MALAYSIA :) peace :D


 maafkan saya sebagai se0rang writer yang innoncent -_- with that , thank you :)




















Saturday, January 12, 2013

BUKANNYA TAKNAK SOKONG,TAPI ITU MEMUDARATKAN !

Assalamualaikum Readers and Bloggers :D

nampak taj0k entry gua macam sikit punya annoying dak ? KIKIKI . gua bukan nak update pasai PRU13 or apapa tentang p0litik nihh .. gua suka inv0lve p0litik nihh , tapi sekarang gua takm0 cita apapa lagi tentang tuhh . gua nak f0cus 0n one thing only ! its something like emmm -,- pasai kawan gua .. hahaha :D gua nihh memang suka care pasai kawan-kawan .. bukan la nak jaga tepi kain depa , tapi sikit la ..  huduh kan perangai gua ?? whateva laa , yg penting hal ini SERIOUS

gua nak tanya y0u all sapa-sapa yang terbaca entry nihh la -,-" (memang gua tak banyak follower p0n) . pape je laa..soalan gua :

" apa hampa rasa bila kawan-kawan sekeliling hampa k0men pasai b0yfriend hampa tentang mende-mende tak el0k , adakah hampa akan terus berhubungan (couple) dengan dia ? "

dah banyak jugak gua usha kawan-kawan gua sering terhimpit dengan pers0alan yang macam nihh ha .. gua p0n pernah la .. tapi semua tuhh gua taw lepas gua break dengan dia .. haha .. kiranya gua tade la terhimpit sangat .. KIKIKI :) syukur Alhamdulillah , Sunshine gua sekarang gua dengar mende-mende el0k ja dari kawan-kawan .. dulu ja dia nihh gangster kat sek0la , but still dengan cegu-cegu dia suka men0long :) dah cuk0p sikit2 pasai dia .. naik lemak nanti .. HAHAHA .. 

as f0r example : situasi 1

gua ada s0rang kawan nihh , she's really beautiful and i admit it .. kinda p0pular am0ng her virtual friends in Fesbuk , Twitter .. but the thing is , she had s0 many EXes .. jap-jap bef0re that aku bukan nak teg0r sapa-sapa yang banyak EXes tuh taw .. pasai hampa nak kapel lantak la .. takda kaitan dengan aku .. okay ?
emmm .. yg kawan aku nihh p0n lantak la s0sial life dia , aku takm0 mas0k campoQ jugak .. tapi dia dahh banyak terluka taw dengan laki-laki yang dia kapel tuhh .. kesian jugak la aku neng0k .. tapi nmpak bahagia ja lepas jumpa kapel dengan laki lain .. thats a human being -,- 

example : situasi 2

yang s0rang nihh pulak ,
mamat yang pakwe dia tuhh dah d0k taw dah PLAYBOYA . femes satu kampung "CHANGKEWT BERANGEWN" o0oo .. we als0 heard every single st0ry ab0ut him .. arghhhh -,-' so ann0yying .. b0leh pulakk dia d0k pihh m0hong kawan aku macam2 .. aku and the gang bukan tak suka kawan aku yang s0rang nihh .. but her PLAYBOYA tuhh ! kami tak suka dia .. kal0 dia kapel dengan 0rg lain , boleh terima lagi .. boleh supp0rt lagi .. tapi that guy ! arghhhh ~.~"

antara menda yang terang tang-tang menipu yang gua dan kawan2 gua yang lain takleh belahh nak caya hidup-hidup ialah :

1. ada ka pulak dia kata dia penahh dapat surat tawaran untuk menjadi se0rang pil0t FIREFLY sebanyak 3 kali tapi dit0laknya kerana alasan tertentu .

2. dia cakap dulu dia EX-MCKK (MALAY COLLEGE KUALA KANGSAR) tuhhh 0.o"

3. dia cakap dia dapat keja jadi se0rang cheff dekat hotel apatah and gaji RM800++ sehari ..

4. dia cakap dia se0rang m0del -,-" (muka p0n mcm t0ngkang-pecah)

5.dia cakap dia nak belikan kawan aku sebuah DSLR .. dia p0n aku teng0k menyengket ja .. tah2 d0k pau duit kawan aku pa .. that damn guy .. puhhh -,-'

6.k0nonnya dia dapat piala menteri what s0 ever dlm acara ping-p0ng . like wh0 cares ? -,-

gua tak tersenarai la mende-mende lain yang dia nak nipu kawan gua .. gua dengan kawan2 lain ada jugak la nasihat c "mangsa" keadaan nihh supaya tak mas0k dlm perangkap cinta c PLAYBOYA tuhh .. tapi apakan daya kan .. 0rg dah deeply fall in l0ve .. yang gua heran lagi , c kawan aku nihh , bef0re this dengan mamat lain senang ja dia kapel break .. tapi dengan PLAYBOYA nihh dia terlekat macam mana p0n aku tak taw wehhh .. herghhhh -,-' i th0ught that she had been given s0mething la .. (cruel thinking) am i ???

.................................................................................................................................................................

okay lahh .. thats all f0r t0night .. gua p0n penat nak cita tentang depa punya hal .. sepat0tnya gua diam ja .. tapi nihh bel0g gua .. suka hati la gua nak tulis apapa p0n .. HAHAHA .. kal0 that pers0n read this , i'm s0rry der .. bukan aku tak suka hang , tapi aku tak suka pakwe hang .. its all true what we all have heard :D just antara hang nak caya atau tak ja ..

PLAYBOYA NI MEMANG SIFAT DIA TAKKAN BERUBAH PUNYA , UNLESS DIA DAPAT HIDAYAH DARI ALLAH . SELAIN ITU , PENIPU JA SEMUA . 

P/S : FIND THE HIDDEN CLUE I'VE INSERTED TO GET TO KNOW THAT PLAYBOYA :D

okay .. TTFN ..










Friday, January 11, 2013

FORGET THE PAST,SINCE I WANT TO GET MARRIED TO SUNSHINE :)

assalamualaikum readers and bloggers !

gua bukan takm0 update bel0g sebel0m nih ha . tapi gua takda lapt0p .. gua ada beli tablet murah lepas dapat gaji keja tem cuti Sem haritu . syukur alhamdulillah gua dapat jugak beli guna duit titik peluh sendiri .. kakaka . sedikit bangga di situ :D

takda r gua bukan nak ckp pasai tablet tuhh dekat entry nihh .. takmo ahhh .. gua nak cita pasai buah hati pengarang jantung gua .. Encik Sunshine a.k.a Eman Nabawi ^.^

jeng jeng jeng .. Alhamdulillah dia dah menjadi seorang anggota Polis Diraja Malaysia dengan jayanya .. kikiki :D happy ?? apa punya s0alan da .. aku sebagai seorang kekasih hati dia,mesti la bangga gila .. huhu ..
semoga Allah permudahkan segala urusan dia .. takm0 la Sunshine aku nanti masok berita kena tembak ka apa ka .. teriak s0rang2 aku .. nanti aku nak kawen dengan sapa kal0 dia takda ??? haaa .. 

gua rasa insyaallah kal0 Allah izin gua memang dah letak target dh..gua memang nak kawen dengan Sunshine :D hehehe .. cakap pasai kawen memang la syiokkk .. sape la yang taknak kawen tuhh memang t0tally tuttttttttt la .. unless depa ada la cita disebalik tuhh .. IDK -,-
Gua rasa gua happy sgt bila dengan dia .. hehe .. tapi s0metimes rasa jugak la annoyying tuhh .. besa la kan ..  tapi menda tuh la yang menjadi ajinomoto utk sesuatu perhubungan tuhh .. well org ckp , penambah perisa .. kan kan kan ?? ajinomoto memang utk tambah perisa paa...herghh -,- tawu la aku nihh bab chapter memasak aku totally failed .. lost !! kikiki ..
(nampak sangat taleh kawen)

hehehe .. mintak simpang nahh .. aku nak kawen :D
ehem-ehem...guys,tolong-tolong la sama doakan gua supaya ada jodoh dengan Sunshine nihh ha..gua takm0 la hanya sekadar in relationship yang tak sah disisi undang-undang Islam nihh..gua nak jadi isteri beliau,Sunshine yang sah ! yang boleh masak sarapan pagi2 dekat dia .. yang boleh iron baju dia nak pegi keja .. yang boleh tolong urutkan dia lepas dia penat balek keja .. or lagi best lagi .. lepas dia penat2 ligan penjenayah dekat Kota Bharu,Kelantan .. kakaka :D bet0l gua tak tipu ..

hello~ -,-'
nampak muka suci gua nihh macam suka main-mainkan lelaki ker ?? muka sikit punya inn0ncent cenggini lu sumer ckp gua tipu ?? aihhh .. takde maknanya gua nak main-main dlm cinta nihh .. gua dah penah rasa sekali .. takm0 dah banana fruits tw0 time ! okay ? lessons to all of us yaw .. takpayah la main-main dengan laki nihh..depa sumer sama ja..ada hidung,ada mata,ada telinga what...so,whats the p0int if sat hmpa kapel dengan laki nuhhh..sat dengan laki nihh..haihhhh.. okay nak ckp yg EXes hampa tuh tak suwit or whateva -,- laki nihh depa ada keistimewaan masing-masing...kal0 depa takda keistimewaan , kenapa hampa penahh tima depa suatu masa dahulu kan ?? kan kan kan .. haihhh ..  malas la gua nak jadi penceramah cinta kat sini .. tak dapat gaji pon .. follower pon tak dapat ! hahahaha :D

gua p0n dah lupa kan EX gua yang s0rang tuhh.. excuse me ! gua ada s0rang ja EX okay ? not EXes !
gua nak bahagiakan hidup gua dengan Sunshine gua .. 




during my leisure time,i like to spend it with my Sunshine .. sampai jenuhh la kena beletiaQ dgn mak gua..aihh -,-' besa la..cuti kejap mid-sem hari tuhh gua keja lepak je dengan dia .. sampai gua p0n rasa jemu .. BHAHAHA :D gelak evil gila .. gua ada masa seminggu ja kot nak dating dengan dia bef0re dia p0sting ke kelantan .. sedehhh o0o0o :( kikiki




setakat 0r sepanjang gua dengan Sunshine gua .. kira-kira yg aku igt laa .. alm0st 4ta0n usia perkenalan kami .. dah banyak gila gua gad0h dengan dia .. syukur Alhamdulillah .. masehh kuat lagi j0doh kami sampailah ke harini..hehehe .. 



ini time gua gi jalan-jalan dengan Sunshine and the gang dekat Langkawi .. sampai bosan dah gua lepak Langkawi dengan dia .. wakaka :D pics nihh semua right away selepas Sunshine tamat latihan p0lis dia..teng0k.. dah la slim , s0lid plak tuhh .. yg tak best mata memandang kepala dia tuhh .. hehehe .. macam t0yol daa ^0^



okayy that is it :) gua nak mengucapkan selamat jalan Romeo dulu nahh .. penat dh dok menaip la bagai sumer nihhh..nnti gua update lagi ..
TTFN yaw ..