Sunday, September 30, 2012

1Citizen :)

okai assalamualaikum dan salam muhibbah semuanya :)

first of all...aku nak ckp pasai 1citizen yg baru berlepas td je..kelas dia dari minggu lepas lagi...fuhhh..penat dan mengantuk kot..gila kot..dah la buat hari ahad...spoilt mo0d tid0q gila-gila taw r...erhhhh =.=' setelah bertugkus-lumus,berpenat lelah..akhirnya habes jua kelas 1Citizen dan test dia..hehehe..
Alhamdulillah praise to Allah >.< i managed to passed the test without flying colours la..hehehe..


yang stylonye 1Citizen nihh...sijil dia berharga o0o0...Certiport from US :) and nak dpt tuhh quite easy..kena buat 1 portfolio..ad i cho0se individula punya..hehehe..tapi ghenyah jugak r..well..nihh kn minggu nak exam kn.. tapi mende tuh aku wat simple je..jnji submit..cuk0p dah syarat untuk dapat sijil :) hehehe..honaQ dak ?? biaseee ~nak tengok dak portgoilio aku buat ?? hehehe..jeng-jeng-jeng !


see...kiut dak porfolio aku ? hehehe...bajet r..tengok owner r..wakaka...perasaan -.-' 
aku tak nak dah escribe mende nihh lama2..b0san taw..dah la nak exam dah..hehehe...sempat lagi nak update bel0g..huii..apa jenih manusia la qill nih...i straight forward to the result lahh ye...hehehe..


wahhhh...bangga ! bangga ! hehehe...result lulus dia 640 / 1000 .. aku dapat 658...walopon ats pagaQ..cuk0p r takat nak amek sijil je..hehehe....
cuk0p r takat tuhhh pasai 1Citizen nihhh....tata :)

p/s: kepada kawan-kawan aku yang masih belum menjawab test 1citizen..jangan laa risau..jangan laa sedihh..hahaha...Sem depan,dia tungu hmpa semua..wakakaka :) kami dah lepas !!!!


Saturday, September 22, 2012

hanya disebabkan dia se0rang kawan =.=

assalamualaikum..annye0ng hasey0..0haiy0u g0zaimasu :)

since yesterday,aku dah dapat paham alm0st all of my friend,here in UPSI...hmm...their are t0tally different fr0m th0se my friends in sec0ndary scho0l..100% different ! yang aku dapat rasa..aku terlebih menjaga hati depa yang ada dekat sini..kenapa ehh??sebab aku tak nak aku kena c0p macam time aku dekat sekolah...aku tak nak mencetus k0ntr0versi dekat sini..aku rasa aku memang dah berubah..aku lebih menjaga perkataan dengan depa yang ada dekat sini..aku tak pernah bengang dengan sesapa..aku tak pernah tengking sesapa secara terbuka..aku tak pernah keluarkan kata-kata makian...
nampakkan betapa aku menjaga perkataan yang aku keluarkan dari mulut aku...

But,scene semalam memang mencabar kredibiliti aku..mencabar sifat ustazah aku..wo0o0-wo0o0..tergugat o0o hati aku yang ternyata sejak azali memang sensitif..memang lembut..ok fine selama aku dekat sini memang aku belagak co0l..aku tak pernah tunjuk yang aku nihh sensitif..tapi itu tidak bermakna aku tak terasa dengan setiap apa yang dilakukan okleh kawan-kawan aku..



erkk =.="
she's the one wh0 supp0sed to resp0nsible on this !
disebabkan hanya sikap dia tuhh..aku tak rasa dia sedaQ dengan semua tindakan dia tuhh...aku jugak tak rasa dia sedaQ dengan semua apa yang terkeluaQ daripada mulut dia..and aku jugak rasa,dia tak sedaQ yang tak semua orang suka dengan perangai dia..
apa yang dia sedaQ,dia rasa dia bag0s sangat..dia rasa dia s0 perfect..dia rasa semua 0rang happy bila dia bukak mul0t dan start keluarkan kata-kata..mmm...
sememangnya dia tak pikiaQ apa pendapat 0rang lain...

f0r my 0pini0n,she's the m0st ann0ying when she's like that..
pernah ke hang pikiaQ weyhhh??t0long r..muhasabah diri hang sikit...kal0 nak aku t0long..meh aku nak ungkit sejenak apa yang pernah hang buat yang 0rang tak pernah nak marah,but when its y0ur turn...hang nak sangat marah kann???dengarkan yaa...

bila hang wat hingaQ,d0k panggil nama 0rang lain sana-sini..sebut kuat-kuat...0rang xmarah...
c0ntohnya hang panggil orang "bel0n" depan 0rang rmai..si buak tuhh xmarah hang p0n..0k fine kalo hang anggap tuhh small the pieces...aku abaikan...aku taw hang "happy g0 lucky" laa sangat..tapi bukan dekat semua 0rang...aku tak penah lagi tinggikan suara dekat hampa 3 0rang yang boleh aku anggap "kawan baik" dkt UPSI nihh...tapi hang..mmm...aku dah 0bserve lama dah...kal0 nak teng0k..hang boleh dah naj jadi s0rang kawan yang baik...tapi mulut hang t0tally takde insuran ! setiap ayat yang keluaQ dari mulut hang mmg bag orang terasa hati..memang bagi 0rang kecik hati..memang bagi orang boleh meraj0k weiii !!!1 agak2 r semua tuhhh...ayat hang memang xreti jaga hati kawan kann??
 BAGOS !!!

 aku mengaku aku sensitif..tapi merajuk aku kejap je..aku terasa ngan hang..takde laa satu dunia taw ! aku merajuk dengan hang tade laa satu universiti taw...ku merajuk dengan hang,tade laa satu kelas taw..aku merajuk dengan hang..even satu rumah pon xtaw !!!! s0 apa nak kec0h...aku merajuk dengan hang,hanya Allah dengan diri aku jaa taw..aku bukan berniat nak ngata hang weii..but its f0r y0ur own go0d..hang memang tak sedaQ kekurangan yang ada pada diri hang kal0 tade 0rang teg0..

0kay fine..yag paling aku terasa..lantak r memang privacy hang r kal0 nak update whatever status dekat fesbuk p0n..aku tak kesah..its y0ur w0rld..but i kinda frustrated..aku cuba s0lve pr0blem nihh dengan diri aku secara baik...aku ja0hkan diri aku sebab aku nak puj0k diri aku..aku stay away dari hang sebab aku tak nak aku nangis depan hang...tapi ini kaa jalan penyelesaian daripada hang wahai kawan???ok then..i g0t it..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ini status fesbuk aku :
astaghfirullahalazim...
ikutkan kata hati,ikutkan kepenatan nihh mmg aku nak jaa hamburkan makian berbakul-bakul..
tapi bila difikirkan secara l0gik akal..kata2 tuhh tak membawa apapa erti,sebaliknya kemarahan diri...mmm...



 and this is hers :
ak bkan si bangang yang cari pasal msa org pnat...
ak jg bkan si bodoh yang merajuk x tentu psal mcm xda otak... 
paling penting,ak bkan jnis org y ska bt status mcm ni,,,, tp ntah,, bka fb tgk status org tu mcm ap... bikin pns,,, klu nk sgt maki,, maki jaa laaa... ni bt status plak nk sbr... huhuuhuhu... sbr dr hati laa... bkan nk up date status lak... 4 sure, ak mkin kesah dgn perangai y x menggelikan hati dan minda ku... klu nk belagak sgt,,, jgn depan ak... klu nk idup aman damai, mati dgn tenang,,, jgn BERLAGAK sgt laaa... Assalamualaikum wbt... 

(dialog filem : apa ke jadah nya engko ni jadi org... ad otak tp xnk guna, mkc bodoh....spa mkn cili dia rsa panasssss,,,,) maceh... ak balek klas nti, ak delete laa post ni...hehehehehheheheheat When i am sad, i shove in my Headphones and just ignor the Damn World

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


aku BERLAGAK ?? ok fine..cakap je laa apapa pun yang hang nak..aku terima dengan hati yang terbukak dan terluka ! aku amek kata2 instrukt0r aku..
"bila dua 0rang tengah bergadoh,s0rang kena undur diri..sebab bila dua2 bertemu..pasti akan lebih teruk"
aku akan mengundur diri...
pasai assignment yang hang cakap buat s0rang2 tuhh..i'v n0 w0rds t0 say..bila hang anggap bantuan yang dah aku buat untuk turut sama selesaikan assignment tuhh ibarat sampah je kat mata hang..anggap laa...

aku xtaw pertelingkahan nihh sampai bila..aku dah xlarat nak bursting with tears...aku xtaw mcm na nak menghadapi hang sebab semua kelas,aku akan jumpa hang..aku xtaw !!!!
if this makes u happy..sila teruskan...























Wednesday, September 19, 2012

sunshine VS bintang :P

assalamualaikum...

sebagai permulaan mukaddimahnya..nak bertanya sikit..as a girl,adakah awak2 semua yang girls nihh akan teringatkan ex-boyfriend awak2 semua ?? mm...mebi ada yang x..and ada yang ya kan?? kalo aku lahh...aku memilih jawapannya ya...
want to kn0w why ??
because..bintang nihh sangatlahh baik hati..nak cakap dia selalu bagi aku sakit hati directly x..just mebi dia xsedar dia dah terbagi aku sakit hati..bintang aku nihh sangatlahh suwit orangnya...dia comel,childish,sbb tuhh aku sangat sukakan dia..hehehe...(actually tengah sobbing nihh)

# my eyes is bursting with tears

sunshine aku pulak sorang yang direct..dia jujur apa aja dengan aku..dia banyak ckp..dia selalu aja teman aku..chatting dengan aku...bak kata pepatah aku laa kan... "dia selalu ada dengan aku sampai tade ruang lelaki lain boleh masuk" huhuhu..
aku suka dia..sbb permulaan kami sebagai seorang kawan biasa..kami mula dari bawah..dari tade apapa feeling..dari aku bercakap "aku hang" smpai "kami hampa"...

tapi apa daya aku..walaupun aku mmg dah nekad nak lupakan bintang,tapi aku acapkali jaa teringat dia..pastuh aku tnya sunshine..

aku : awak,awak...boleh kaa kalo saya teringat ex saya?saya taleh nak halang perasaan tuhh..
          tapi awak jangan laa risau..rindu saya pada dia ada batasnya..awak maseh lebih :)

dia :  mm...saya tak kesah sebab tuh perasaan awak..tapi saya harap sangat awak tak curang
         dengan saya..saya harap awak dapat jaga hubungan kita..saya percayakan awak..awak
         janganlaa hilangkan kepercayaan saya tu ehh??

aku : baik awak..saya janji..saya pegang kepercayaan awak tuhh...

aku syukur sangat sunshine paham..hari tuhh aku sedih sebab bintang lupa besday aku,aku nanges2 mengadu dekat sunshine..sunshine selalu ada bila aku nak mengadu..Alhamdullillah..tapi aku paham perasaan sunshine..mestinya dia sedih..bayangkan laa..kekasih sendiri mengadu pasai laki lain..tapi nak wat cena...dia dah sedia maklum punnn...

aku : awak..awak..saya nak ngadu something dekat awak boleh x?awak boleh dengar x saya nak
         cerita nihhh???

dia :  insyaallah saya boleh dengar...tapi saya tak yakin saya boleh bagi komen yang awak puas
         hati..ya??

aku : awak..saya sedih sangat...ex saya lupa besday saya...awak nak taw tak..time besday dia,saya
         usaha nak jadi orang first nak wish..almost tepat pukul 12 saya wish..tapi nape time besday
         saya dia lupa?mmm...saya xtaw nape saya sedihh...

dia : awak...saya tak taw nak kata apa..saya tak halang awak nak sedihh..tapi saya harap,awak
         dah tade perasaan dekat dia ya...

menda yang aku paling suka pasai sunshine...wal0pon dia bukan pendengar yang baik..at least he's trying to hear whatever i'm saying...

tapi,rindu aku terhadap bintang selalu ada..orang cakap first love never dies...i'll always remember everything about him and all the memories of us :) dia selalunya sopan dengan aku...aku je yang poyo cuba buat kasaQ blehh..tapi itu bersebab..aku tak nak aku ada perasaan sayang yang lebih tuh lagi..aku takut aku tercurang dengan sunshine...i'm trying my best !


aku assume bintang still suwit dengan aku sebab dia angap aku kawan baik dia..huhu..jaga hati aku untuk sunshine...jangan mudah tergugat,meskipun da jugak :P

sesungguhnya,hanya Allah yang tahu apa yang aku rasai...bukan bermakna aku nak berpaling kepada bintang..tapi aku tengah kuatkan hati supaya setia dengan sunshine..terima dia apa adanya...insyaallah..kekal hingga ke anak cucu cicit...hehehe :)

p/s: menahan sebak di dada,air di mata..huuuu :'C

Saturday, September 15, 2012

pengalaman sepanjang hidup ^.^

assalamualaikum...(waalaikumsalam) ^.^

hehehe .. .aku nak laa merapu menulis lagi panjang .. erk .. selama aku hidup atas dunia nihh ... more or less kira2 18 tahun lahhh ... aku ada jumpa banyak jugak manusia ... rupa-rupanya macam2 jenis .. expected and unexpected ! tapi rasa-ranya aku tade lahh lagi jupe yang sngat pelik smpai aku tak0t hingga trauma tuhh .. tapi rasanya ada manusia mcm tuhh ..mcm dlm k0nteks aku nihh .. aku lebihh bnyk jupe manusia yang bergelar se0rang kawan lahh .. sebab sepanjang 5 tahun aku duk h0stel dekat Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed Putra nihh .. tade lahh lagi yang perangai macam hantu .. macam jeb0n tuhh ada la .. hehehe .. aku ler tuhh .. kal0 dulu dekat sekolahh .. dari f1 sampai f3 mmg aku rasa macam nak pindah je dari sekolah tuhhh ! dengan seni0rnya perangai macam jeb0n seni0r  >.< tapi bila aku mengadu dekat mak aku ..mak cakap..

aku : mak orang nak pindah mak..boleh laa...(sambil dok teriak)
mak : pasaipa hang nak pindah ? tak payah d0k buat perangai sngt nahh..
aku : mak taw dak orang asyik kena t0ucher ja..orang xtahan la..orang xtaw apa salah orang asyik
         kak2 tuh nak t0ucher orang..depa igt dea bagoihh sangat k0t..perangai mcm hantu ! dah tuhh
         dok cari salah orang...
mak : ala..hang xpayah la amek kesah sngt..t0ucher depa bukan dok belasah hang pon..wat rilek
          dh la...wat kering ja..lama2 depa malas dh la nak layan hang...

(huh..sempoi kan saranan mak aku)
disebabkan kata2 semangat mak aku..aku cekalkan hati nak stay dekat sekolahh tuhh lagi...huh...namun...disangka cerah sampai ke petang..rupa-rupanya hujan ditengah hari...macam2 taw dak pengalaman sekolah aku nihh...fuhhh..mmg nihh betul2 mengajar aku erti kehidupan r..hehehe...aku pun pernah jugak dipulah..gila bapak..1 batch pulau aku..disebabkan 1 benda yang mmg bukan salah aku ! aku sedih tahap apa ja :'C dekat sapa la aku nak mengadu mende nihh..padahal time tuhh pon aku mna ada lagi kawan baek...time tuhh baru f2..fuhh...aku mengadu pada hati...aku mengadu dalam diari...dalam setiap apa yang aku tulis tuhh..ada ja mende aku nak nanges..sobbing !

dari mende2 tuhh aku belajaQ something..belajaQ untuk jadi kuat.belejaQ untuk tak mudah takut,belajaQ untuk hidup sendiri bila tade orang sekeliling nak tolong supp0rt :)
tengkiu Allah after all the hardship,He give me 3 pers0n wh0 are really valuable :) He give me my bestfriend..until n0w,alth0ught we are separated..but we still supp0rting each 0ther...still missing t0 each 0ther :)











hehehe :) see ..nampakan betapa kami mmg rapat...tawu x..Ya Allah aku sangat bersyukur di atas kurniaanMu ini...terima kasih Ya Allah :)


next..seni0r sekolah yang paling aku suka..hehehe..actually tem f2 tuhh jgak aku nihh hawaQ sikit..uj0ng2 ta0n tuhh...aku mmg gila..erkk -.-' aku suka ramai seni0r taw..hehehe...f0rtunately,seni0r2 yang aku suka tuhh semua pandai belaka...

1 - r0r
2 - Y-cube
3 - neutral
4 - bintang
5 - mr.styl0  (tapi aku xbgtaw kwn2 pun..sbb time nihh jugak,Rai minat dkt org yang sma..hehehe)

(hehehe..nama samaran yang au dan kawan2 dok panggil je lahh..xnak lahh publish ter0s nama d0rg..xpasai2 perasan sekarang pulak..hehehe)

apa boleh dikatakan..aku boleh terlekat dengan salah se0rang yang di atas..he is Muhammad Farid Ariffin bin Muhamad Yunus..hehehe..daripada aku main2 ja minat dia..apakan daya..pengalaman lahh aku c0uple dengan ketua rumah suka Zuhal tahun 2008 :) hehehe...aku minat dia tem zaman sekolah dulu pun sbb dia tiba2 pihh kaco aku..pastuhh dok teg0q kat jalan..huiyo0..apahal lahh mamat nihh...lama2,mamat nihh jugak lahh cinta zaman sekolah aku..huhu..lupakan yang tuhh..tengokk dia tem sekolah dulu..kiut o0o0...kemas pulak tuhh...mmg taste aku lahh :P

hehehe :) kiut kan bintang aku ? biasa laa..tengok bulan r..ngee...

apakan daya..j0doh xpanjang..hehehe...bintang da xsayang aku..walop0n 2tah0n aku tunggu dia..dia buat b0do ja kat aku...nak habaQ kata aku setia nihh..laki len yang mitak kapel..sumer aku reject..tapi xde la mentah2..tuhh kesian sangat..hehehe...break pada 23.5.2010...time aku f4..tiap2 detik kami break tuhh...kukuh tertanam dalam pala oak aku cik o0oitt..haa...betapa aku ingat semua kenangan dengan dia..hehehe..naseb laa~sekarang ingat jugak..but he's n0t mine already..let byg0ne be byg0ne la...aku manusia jugak..mendambakan kasih sayang..(puiiii..ayat tarak boleh belahhh maaa) hehehe :P

okehhh..habeh kisah cinta zaman sekolah aku...masok pasai kawan2 yang aku sayang selepas sahabat aku...Nur Fahana Fauzi,seorang gadis yang cukup s0pan di mata orang..tapi,di mata aku..nakai dia nihh..hehehe...ada ja mende nak pekena aku !!! hahaha..mende yang paling aku ingat pasai Paw nihh ialah..masa besday aku time f5...mmg masyukk taha pehhh ! hahaha...

dalang : Nur Fahana bt Md Fauzi
bahan2 : nasi lemak k0-op,s0ftener,sabun serbuk,kulit pisang
cara2 : depa gaul semua bahan2 tuhh dalam 1 baldi...
(Ya Allah..bau dia mmg xpyah habaQ r..harun semerbak taik ! )

malam tuhhh tepat kol 12,ada la manusia nihh ajak aku teman dia..tengok2 depa curah aku dengan ayaQ tuhh..pehhh..mandi mlm tuhh pon mmg xhilang r bau tuhh...
(tengkiu Paw..aku ingat smpai mati..hehehe)

next...kawan aku Hanina Tassha Ahmad,sorang yang mmg lembut perwatakkannya..ayu lag cantik..memukau mata yang memandang...dia nihh slalu jadi tempat aku citer pr0blem selain Paw..aku rasa senang sangat nak cita dengan dia..hehehe...kami baik start f0rm3...dia dengan Nazihah dok belakang aku dengan Leen :) hehe...subhanallah Tassha nihh..aku bila ada dengan dia otomatik jadi lebut,sopan,ayu..hehehe...xmasok jiwa langsong taw...im really2 glad t0 be her friend :)


hehehe :) rasanya cuk0p laa setakat tuhhh..penat daaa bercelotehh di sini...bila2 aku cita lagi :)
assalamualaikum :)











Monday, September 10, 2012

y0utube a.k.a lavender

assalamualaikum..mm...aku teringin nak share something lagi...mm..nihh pasai sorang sahabat lagi..tapi aku baru je kenai dia ta0n nihh..kal0 laa aku ingta tarikh tuhh kan best :( unf0rtunately,aku mmg xingat lahh...tapi nak habaQ betapa cepatnya kita0rg jadi sahabat..it just less than 5month..mm...her name is Nur Atiqah..she is 18 years old..( n0t achieved yet ).. dia nihh lembut orangnya..aku p0n xtawu cena cepat sangat kamcing dengan dia...sbb sebagaimana aku memahami diri aku..aku susah untuk terima orang lain dalam hidup bila aaku dah ada orang yang aku memamg sayang..dalam kes nihh...aku dah ada Raihana,Azlin,dengan Nadia :) tapi tiba2..hati aku boleh terima Atiqah..weird0 -.-'

itulahh yang dinamakan ketentuan Allah yang Maha Mengetahui :) Dia lebih mengetahui tentang apa yang berlaku anatara aku dengan Atiqah..tapi aku memang bersyukur aku dipertemukan dengan sorang insan macam Atiqah :) aku xtawu mcm na nak describe..mm..tapi apa yang aku boleh perkatakan ialah..aku sangat sayangkan Atiqah..

ini aku nak memulakan cerita tentang seorang sahabat yang aku sayang...aku telah diperkenalkan dengan dia oleh Rahim..merangkap kekasih dia...Rahim ada citer dekat aku tentang Atiqah..semua tentang Atiqah yang aku baru tahu...s0,aku p0n tanpa berfikr panjang,aku p0n mitak dari Rahim untuk berkenalan dengan Atiqah :)

Aku : weitt Rahim,mehh la n0m Tiqah aku nak mesej dengan dia..hehehe aku nak berkenalan dengan dia.
Rahim : hahahaha...hang bet0i ka?? ok 017-427**** tapi hang jgn la tnya pasai sakit dia tuhh tahu.. 
Aku : 0k no hal bebeh..nnti bila2 free aku mesej nahh :)
Rahim : ok..hang berkawan la baik dengan dia...

okehhh..dats h0w we get t0 to each other :) tapi dalam 2minggu petama lepas aku amek nomb0r Atiqah..aku xmesej lagi..samapai Rahim tnya aku..ada tak aku mesej dengan Atiqah ?? hehehe..aku ckp bel0m..cuak nak mesej..xtaw mcm na nak mulakan ?? hehehe :) tapi malam tuhh jugak aku memberanikan diri untuk memulakan perkenalan...at first,dia mcm xnak sngt kenal aku..hehe...well..i'm a strangers to her rite ? tiba2 ja aku mesej pelik...begini mesejnya..huhuhu

Aku : Assalamualaikum..haii cik Y0utube :)
Atiqah : waalaikumsalam..hai cik go0gle.. ( mesti Rahim dah bagitahu dia tentang aku nak mesej )
Aku : hehehe...dah tahu rupanya..kmi nak berkenalan dengan hmpa..selamat berkenalan :)
Atiqah : ye..selamat berkenalan jugak...

hahaha..first time mesej tuhh Atiqah balas lambat tahap..sampai ngntok lahh aku menunggu :) hehehe..tapi xper..aku gagahkan diri untuk stay tunggu masa bila dia boleh terima aku untuk berkenalan taw...dan masanya sampai..tapi kejap je..dalam sebulan lebihh...

erm~detik pertama pertemuan kami..aku mmg dah rancang nak jupe Atiqah..time tuhh time kenduri kawen kembaQ KEPO dekat kuala perlis :) aku macam berdebar-debar jugak lahh...hehehe...tengok gambaQ dekat Rahim..dia tunjuk...pehhh...comel o0o0o..putih melepak mcm jepun ! hehehe..tapi entah npe still tersilap orang lagi taw..hehehe...pihh salam dengan orang lain xtahan uhh...
tapi...bila yang Atiqah real dtg..aku dah nmpak dia..tapi dia xnmpk lagi..hehehe..dengan nak buau suprisenye..aku p0n g la blkang dia..aku pegang bahu dia..xpasai2 dia terkezut lalu tumbuk per0t aku..hahaha...what a funny m0ment we had there ! rindu lahh ~

lama dah pr0ses perkenalan kami nihhh...tapi biasa lahh..xde lahh slalu mesej sbb masing-masing ada keja kan..smpai kmi dah jadi mkin rapat..Rahim makin jeles pulak dengan aku.,.hehehe...Atiqah se0rang yang sangat sweet :) dia lembut .. dia chubby .. dia kiutt mcm teddy bear ! hehehe ...

sebenarnya..Atiqah nihhh sgt tabah..dia ada sakit..sakit dia sgt kr0nik..mmg kalo sesapa yang dpt..dia mcm tade harapan lahh nak teruskan hidup..mesti orang tersebut feel d0wn -.-'
but,she's different ! Atiqah is s0 t0ugh..aku mmg tabik spring laa dekat dia :) dia kuat menghadapi sakit dia...

here she is..nihh la atiQah..hehehe..teng0k..dari muka dia pun kita dt tengok betapa lembut nye kan ??hehehe..padahal..first time jupe aku dah kena tumbuk..fuiyo0 -.-'


ini laa kenangan aku dengan Atiqah..xbyk pon kmi amek gmbaQ tawu..skali amek..biarlahh aku abadi kan disini..heheheh


nihh pic dekat umah tiQah..yang laki baju purple tuhh la Rahim..hehehe..buah hati si Atiqah nihh ha..

f0r the c0nclusi0n,i've f0und a friend that is trustable is just a few m0nth :) s0me0ne that can be a bestfriend :) fuhhh...and Nur Atiqah is that pers0n...aku sayang dia dunia sampai akhirat...
lastly nihh aku nak tunjuk sikit beberapa gambar yang menunjukkan aku begitu admire dengan Atiqah..hehehee...kawai desu :)
 
hehe..awak..tengok..kita admire awak taw smpai kita nak ada tahi lalat sama tempat dengan awak..tahi lalat awak kiut sangat taw..hehehe...jangan marah ye awak :)

p/s: Tiqah,please kuat okehh ?? kami maseh nak hampa ada dengan kmi..sama2 kita jalani kehidupan di dunia yang kejap nihh haa...jangan lahhh layan sangat sakit tuhh...i'm sorry that i can't be a go0d pers0n t0 you...miyane :'C









Thursday, September 6, 2012

jenis2 kawan Akira_cinta_Nya :)

dalam hidup nihh..aku dah jumpa macam-macam jenis kawan..erkk -.-" macam-macam tuhh termasok yang baek dan tak berapa nak baek lahh...tapi..yang tak baek tuhh mmg aku ketepikan daripada memori aku..tak m0 ingat apapa tentang dia..kawan2 aku termasok lahh p0mpuan dan lak...tapi kebanyakan kawan yang aku ingat ialah p0mpuan lahh..sbb kami lehh manja2...gurau-grau..so sweet sangat :) terutamanya kawan-kawan time zaman sekolah (aku merujuk kepada kawan2 zaman sekolah menengah ) iaitu di Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed Putra !

wahhhh...betapa aku sangat2 merindui zaman sekolahh...sangat2 !! start aku memulakan persekolahan aku dari form 1 dekat situ,aku mula dapat macam2 pengalaman..kena t0ucher lahh..kena pulau lahh..erk -.-" semua tuhh lah yang mengajar aku untuk BE STRONG ! aku xmudah lemah nak hadapi hidup aku pad masa depan..hehehe :) terkagum aku sebentar..hehehe

nama : Nur Aqillah Bt. Ibrahim
kelas : 1 Budi,2 Budi,3 Budi,4 Sarjana,5 Baiduri
rumah : Marikh

sebenarnya..aku kumpul kenangan,kawan2 dekat emua kelas2 nihh ha..dengan ruah sukan..mmg xdapat dinafikan..ada pahit..ada suka,well ad jugak dukanya...aku nak kenalkan barisan-barisan kawan2 yang paling superb di sekolah aku dulu :)
berada di tempat teratas tak lain x bukan mesti la sayang2 aku..Nurul Raihana,Nurul Nadia,dan Mas Azlin...


inilahh dia..kiut-miut kan ?? hehehe .. aku suka...dan seterusnya...barisan armada-armada aku yang terpenting...

ok...depa-depa nihh lahh yang dipanggil..penghibur di kala sepi..peneman di kala sunyi..hehehe..aku mmg best la ro0mate dgn depa..mmg kekadang depa nmpak aku nanges..kekadang nmpak aku gelak mcm hantu..hehehe...mmg sumer sifat lahh kita0rang share...


walop0n mebi kami berlainan jantina..tapi gaya kami sama..hehehe...itu yang xdapat dipisahkan..wakaka...


nmpak kan...mmg la kekadang ada gadoh..ngata-ngata..tapi we ouls cepat bbaek blek...hehehe...

pastuhhh...selepas habehh je zaman sekolah..tem nak bpisah tuh..nanges2 sumer...kami p0n sumer bawak hauan masing2..merindu-rinduan antara satu sama lain..hehehe...
aku pulak bawak haluan aku datang sini..mana??sini la...

UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS :)

hehhehe...kat sini pulak aku bajet maam susah nak cari kawan...tapi rupanya mudah je taw..huhu...syukur alhamdulillah aku tak dapat kawan yang culture shock ! aku dapat kawan sorang dari sekolah agama ( tapi pangai hawaQ jugak,but still jaga adab ) hehehe...dari SBP sorang ( sains lahad datu ) n sekolah harian besa sorang ( but pemikiran sama ja kmi ) ..
hehehe...alhamdulillah..happening lah sepanjang aku duk sini..dengan adanya depa..tade lahh aku bosan..hehehe...


yang ni nama dia Nursyahirah binti Senang .. dia orang Sabah .. pehhh memamg loyaQ bur0k tahap apa ja..hehehe...tapi dia mudah la..sempoii tade nak majok2..tapi mul0t laser o0o0o...hahaha..kami dh tbesa..so,no hal..hang laser dgn kmi..kmi sengat hang ! hehehe


yang nihh nama dia Fatimah binti Abdullah...dia nihh pon happening...mudah untuk berkawan...dia xmudah majok..tpi sekali majok..mati kmi..hehehe



yang nihh nama dia Nur Aqeela binti Azman..hehehe...dia nihh pangai macam nenek ja..tapi yang paling best pasai dia..bagi aku..she's really a go0d listener :) aku suka kalo cita dengan dia..dia akn bg pandangan..dia suka mendengr..dan aku suka bercerita :)

so aku rasa takat tuhh dululah..penah dh nak menaip.heheh...
tata :)






Tuesday, September 4, 2012

my SUNshine :)

sekarang..aku nak cita sikit-sikit pasai sunshine aku..hehe..dia nihh dulu mmg sorang kawan..just kawan..tade niat langsong aku nak jadikan someone special dlm hidup aku..hehehe..oleh sebab dia nihh setia di sisi aku,walaupun aku telah di dumb kan oleh bintang,dia tetap ada dengan aku..lama-lama aku pun telah terbukak hati untuk isi dia dalam hati aku :)
sapa x cayaQ weyy kalo orang tuh mmg setia tunggu...setia mendengaQ kita cita pasai ex-b0yfie..setia jadi kawan baik...fuiyo0..walopon dia serba kekurangan..x se"perfect" bintang...tapi aku tetap sayang dia apa adanya dia...aku start terima dia pada 22.4.2012..kami start berkenalan time aku f3..pehhhh..lamakan ?? hehehe...mesti laa~


 inilahh sunshine aku...sekarang dia dalam latihan dekat PULAPOL :)
dulu dia betoi chubby o0o0o..tapi sejak dia mas0k pulapol..syukur dah makin kuruihh..hehehe...sedap sikit mata memandang :)

nihh pi tem sunshine dah kuruihh..hehehe...dulu berat dia 85 kg..pehhh...gemok tahap...tapi sejak 2 bulan duk pulapol..dia dh tinggal 73 kg taw...tahniah sunshine :)

nihhh la sunshine bef0re masok pulapol..hehehe..mmg chubby kan???tapi hati tetap syg..tetap selalu rindu <3 nbsp="nbsp" p="p">
wal0pon aku dah lama kenal dia...tapi hati baru je terbukak nak terima..tape..wal0pon lambat..ada jugak peluang dia untuk ada dlam hati aku :) berkawan dulu lagi bag0s pada ter0s kapel..erk...dlm situasi aku..aku anggap ih ukan kapel..but "bertunang"..hehehe...unofficially :)
tawu kenapa???sbb tem proses kami berkawan tuhh la dia dapat kenal sumer sifat aku...yang elok,xelok sumer tawu..and dia dapat terima baek buruk diri aku.same g0es to me...wal0pon dia serba kekurangan...tapi...kami blehh sama2 bantu :) aku tolon dia dalam pelajaran...dia tolong aku dlm koko...wow..thats go0d :)

erkkk..ini tem dia masehh gemookk...sejak dia masok pulapol..aku masok upsi..kami xpenah jupe lagi...so xde leh upate gmbaQ baru lagi....
 
gambaQ nihh diambil 2minggu bef0re aku masok upsi..saj la eman sunshine..j0in kawan2 di sekali..d0wg g mandi bukit ayaQ..aku teng0k ja..xkuasa nak mandi...nampak benor sunshine bor0i...tapi sekarang dia dh kuruihh..hehehe....

yang tuhh saje aku nak cita..fr0m time t0 time aku update lagi :) aku sentiasa ingat ayat sunshine....

"alhamdulillah..saya xnak hubungan kita separuh jalan..saya nak kita kekal je..kalo saya dah habeh training,mak awak bagi kita bertunang,saya sanggup masuk meminang awak..tapi saya tawu awak nak study..saya sanggp tunggu awak..lagipun saya nak kumpul duit dulu..kita sama-sama amek masa ok..nanti dah cukup..kita bertunang ya? "



 

Monday, September 3, 2012

program anak angkat :)

PROGRAM TAUTAN KASIH MAHASISWA 2012
UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS

TARIKH: 30.9.2012 - 2.9.2012
TEMPAT: KAMPUNG CHANGKAT BERANGAN,LENGGONG,PERAK.

sebenarnya rasa seronok jugak pergi progran anak angkat tuhh...banyak yang best ! tapi aku macam malas nak describe panjang2..hehehe...
comel kan kami ajak budak2 buat aerodance :)
kak timah tgh bertugas instruct bebudak tuh utk sukaneka..
hehehe,...vogue the bo0m o0o0 masok kampung g kenuri dato..
dekat kenuri besame fatin filzah nur :)
keluarga angkat ku >.<
we are like family :) dengan fuad samad .. hahaha
gi buat kajian dekat kampung...

dengan pakcik buat pekasam...
muzium lenggong :)
lata kekabu :)